onsdag, december 01, 2010

Månadens kökskreation

Här är alla härliga som fixat och trixat i köket denna månaden.
Det var ju bara fyra men vad gör det. Jag är glad ändå. Denna månaden kanske vi blir fler.

Emilia lagade mumsig pasta pomodoro.











Angela gjorde superfin jordgubbsglass




















Annika gjorde en supergod tårta.















Sedan gjorde Emmy en god maräng som hon inte hann ta en bild på men hon skickade hela receptet och en liten fin beskrivning.
"Det är det mest dekadenta man kan få till efterrätt. Faktiskt rent orgasmiskt gott. Alldeles krämigt och rejält chokladigt men med en syrlig citruston som pirrar lätt på tungan. Varför låter allt som porr när man ska beskriva det? Nåväl, det här är matporr de luxe."

Mitt bidrag blir den omtalade italienska marängen
Namn: Meringue impostor
Soundtrack: Girls are out to get you - The Fascinations

Så här gör man för 4 portioner maräng:

Marängen:

3 ägg
150 g florsocker
Tvättat och rivet skal av 1 citron

Chokladkräm:

200 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
rivet skal av 1 citron
saften av 2 citroner
1 tsk strösocker
florsocker till garnering

Vispa socker och äggvitor i vattenbad tills de stelnat. Låt blandningen kallna under omrörning (elvisp). Ha i citronskalet.
Smält chokladen och vispgrädden i vattenbad. Rör samman. Koka citronskalen, saften och sockret till sirap.
Vänd ner ca hälften av marängen i chokladen. Häll upp i en skål. Fördela citronsirapen över alltihop och bred över resten av marängen. Sikta över florsocker och ställ i ugn (endast övervärme) tills sockret karamelliseras. Ställ kallt.

Sådär! Mums för er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar