tisdag, juni 21, 2011

Rabarbercupcakes!

Passar perfekt som midsommardessert. Och vill man så kan man ju dekorera med lite färska jordgubbar också. Eller så äter man bara dem till. Man gör som man vill såklart.

Men de blev himla smarriga i alla fall.



Till 12 normalstora cupcakes
Du behöver:
ca 100 g grovhackad rabarber (typ 1 cm)
1 klick smör
1 msk farinsocker
1 tsk vaniljsocker

1 ägg
1 dl socker

0,75 dl yoghurt
0,5 dl olja

2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Klicka i smöret och rabarbern tillsammans med farinsockret och vaniljsockret i en stekpanna. Stek på i någon minut så sockret smält och rabarbern blivit lite mjukare. Låt stå på lägsta värmen tills du gjort klart resten av smeten.
Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner oljan och yoghurten. Tillsätt de torra ingredienserna och rör tills klumparna försvunnit. Vänd då ner rabarbern och fördela sedan ut i formar. Ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter.

Frosting:
100 g philadelphia
60 g jättemjukt smör
0,5 tsk vaniljpulver eller 1/2 vaniljstång (bara de svarta plupparna ni vet)
ca 3 dl florsocker

Vispa smör och philadelphia krämigt. Tillsätt vanilj och florsocker. Ta lite florsocker i taget. Vispa på i några minuter tills du fått en fluffig och smarrig frosting!

3 kommentarer:

  1. åh så fina. de ser himla goda ut också!:)

    SvaraRadera
  2. men åh vad gott det ser ut! rabarber är ju himmelskt.

    SvaraRadera