torsdag, augusti 16, 2012

Philadelphiabullar

Efter en liten bloggsemester är jag nu tillbaka med lite nya krafter. I somras bakade jag bullar i långpanna. En långpannebulle med vaniljkräm. Och inte vilken vaniljkräm som helst utan vaniljfrosting.

Det blev mycket gott och jag förstår varför detta receptet sprungit runt bland de flesta bakbloggar jag följer (bla här). Enkelt och gott, att slippa rulla bullar och istället bara kunna hälla ut degen i en långpanna är guld värt.


Recept:
5 dl mjölk
150 g mjukt smör
1 pkt jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Frosting: 
150 g mjukt smör
200 g philadelphia
3 dl florsocker
1 msk vaniljpulver

Gör såhär: 
Smula ner jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med den varma mjölken och tillsätt smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen i maskin eller med degvispar. Degen ska vara ganska kladdig. Ta fram en plåt med lite högre kanter och lägg på ett bakplåtspapper. Fördela ut degen och täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.

Rör ihop frostingen. Och sätt ugnen på 200 grader. När degen jäst klart gör du små hål i degen och fördelar ut frosting i jämna klickar över degen. Pensla hela degen med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Ställ sedan in i ugnen i ca 20 minuter. När du tagit ut bullen skär du upp den i rutor och sen är det bara att äta. Eller frysa in tills du får oväntat eller väntat besök.

3 kommentarer:

  1. ser jättegott ut! blir dem extra saftiga?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket gott! Ja lite eftersom man inte behöver ha lika mkt mjöl när man bara häller upp den på plåten. Sen bidrar ju frostingen till ännu mumsigare bullar också.

      Radera
  2. Det ser lækkert ud!

    Lige en lille hilsen fra Danmark:)

    www.vivalavanilla.blogspot.dk - Kig forbi!

    SvaraRadera