fredag, november 16, 2012

Cupcakes med äpple, kanel och vanilj

De här är några av de godaste och saftigaste cupcakesen jag vet. Sen älskar jag äpple också. Men de blir verkligen supermumsiga och höstiga.

Funkar fint att göra utan frosting också såklart.



Äpplecupcakes:
25g smör
2 små äpplen
2 msk strösocker
1 tsk farinsocker
1/2 msk kanel

2 ägg
2 dl socker

1,5 dl yoghurt
1 dl olja

4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär: 
- Sätt ugnen på 200grader. 
- Hacka äpplen i små bitar, lägg i smöret i en stekpanna och låt det smälta, lägg i äpple, strösocker, farinsocker och kanel. Stek på låg värme tills sockret smält och äpplebitarna blivit lite mjuka.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Vänd ner yoghurt och olja.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vanilj. Vispa lätt tills det inte finns några klumpar. 
- Vänd ner äpplefyllningen i smeten och klicka sedan ut i formarna.
- Ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter beroende på hur stora formar du har.

Frosting: 
100 g philadelphia
100 g mjukt smör
ca 3 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver

Gör såhär:
- Vispa philadelphia och smör krämigt. 
- Tillsätt vaniljpulver och lite florsocker i taget tills du har en fluffig frosting.
- När muffinsarna svalnat är det bara att spritsa på.

(Dekorera med ett krossat digestivekex)

1 kommentar:

  1. Sv; Precis, känns som att lime är lite underskattat i bakverk. Men det så så otroligt gott :D

    Dom där cupcakesen lät inte helt fel! :D

    SvaraRadera