måndag, mars 04, 2013

Raspberry curd

Om man som jag älskar hallon till typ allt är detta drömmen. Om man är en normal hallongillare är detta också drömmen. Ja, ni förstår. En hallondröm. Som man kan använda till lite allt möjligt. Fyllning i tårta, i cupcakes, på mackan... Perfekt om man gjort maränger eller något med äggvitor också. 

Hade nästan glömt bort detta men så sökte jag på hallonrecept här i bloggen och hittade detta igen. Kanske får ta och pyssla ihop detta någon dag i veckan igen.

Önskar er alla en himla trevlig måndagskväll! 



Halloncurd:
450 g hallon
1 dl socker
50 g smör
2 äggulor
1 ½ msk Maizena

– Värm hallonen om de är frysta. 
– Mixa och sila hallonen från kärnor. Tag av ca ½ dl och koka upp resten tillsammans med socker och smör. 
– Rör ut Maizena i den sparade hallonsåsen och rör sedan ner i de varma hallonen. Låt svalna lite. 
– Vispa samman äggulorna och rör ner i krämen. 
– Sätt åter på spisen och värm under vispning tills krämen tjocknat lite. Den får inte koka. 
– Häll upp i rena glasburkar. Klart!

2 kommentarer:

  1. Vad gott! Bra blogg du har. Intresserad av bloglovinbyte?

    SvaraRadera
  2. Mums, curd i alla dess slag är ju så gott :D

    SvaraRadera