tisdag, april 02, 2013

Thaisallad med nudlar och kyckling

Ibland händer det att det lagas mat i vår lägenhet. Det blir alltså inte bara kakor till middag. Även om vissa säkert hade varit nöjda med det (jag).
Idag var en sådan dag.

Jag lyckades med hjälp av de mest klassiska asiatiska smakerna kombinera ihop en kall thaisallad som blev väldigt god.



Till 2 hungriga:
2 Kycklingfiléer eller 200g räkor
1-2 msk Röd chilipasta
Nudlar (jag hade tunna äggnudlar)

2 dl Sweet chilisås
En lime
En kruka färsk koriander
Färsk ingefära (ca 2x2 cm ungefär men ta gärna mer eller mindre beroende på smak).
1 msk vinäger
Soja
Spenatblad

Gör såhär:
– Koka nudlarna.
– Stek kycklingen i en klick chilipasta. Väljer du räkor, glöm denna del.
– Gör en dressing, blanda sweet chilisås, juice från en halv lime, en halv kruka finhackad färsk koriander, vinäger, soja och riven ingefära i en skål.
– När nudlarna är klara sköljer du dem i kallt vatten tills de är kalla. Lägg dem i en skål/bunke och blanda ner dressingen och spenatbladen och rör om så allt är blandat.
– Servera nudlarna med kycklingen/räkorna och en bit lime.
– Ta kort på maten.
– Ät.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar