måndag, oktober 20, 2014

choklad och kokoskaka

Den här kakan går under namnet världens godaste här. Första gången jag smakade den var när en tjej i mitt innebandylag bakade den.

Magisk och livsfarlig. Det gäller att ha vänner över så en inte äter upp hela själv.

Just blandningen av kladdig chokladkaka och seg kokostosca är bland det godaste jag vet.




Du behöver:
175 g mjukt smör
2,5 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 dl sirap
1 nypa salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

75 g smör
1,5 dl sirap
1 dl grädde
2 dl strösocker
200 g kokosflingor

Gör såhär:
– Sätt ugnen på 175 grader.
– Vispa smör och strösocker pösigt.
– Vänd ner kakao, sirap och salt.
– Rör försiktigt ner äggen och till sist vetemjölet.
– Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
– Ställ in i ugnen i ca 25-30 minuter.

– Smält smöret tillsammans med sirap, grädde och socker i en kastrull.
– Låt koka i några minuter och tillsätt kokos.
– Bred ut det över chokladkakan och ställ in i ugnen i ca 10 minuter till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar